fbpx Skip to main content

Stralende teint

Wat is een stralende teint?

Een doffe en/of vermoeide teint is het resultaat van een slechte celvernieuwing en een afname van collageen. Als gevolg daarvan kan de huid het licht niet langer weerkaatsen en verliest daardoor haar natuurlijke glans.

Boek uw gratis consultatie in een van onze centra

Kies voor een gratis consult voor een persoonlijke begeleiding

Een afspraak maken!

De belangrijkste oorzaken:

1

Levensstijl

Een ongezonde levensstijl, door een onevenwichtige voeding, of overmatig alcoholgebruik kan leiden tot een doffe teint. Vermoeidheid, slaapgebrek, stress, overdreven drinken van energiedranken, roken, zijn allemaal factoren die ervoor kunnen zorgen dat de teint er doffer uitziet.
2

De omgeving

Een doffe teint kan ook het gevoel zijn van een slechte zuurstoftoevoer naar de cellen van de opperhuid als gevolg van de ons omringende vervuiling: het bloed, dat dan vol gifstoffen zit, voert deze afvalstoffen naar het bloedvatenstelsel van de huid. De overvloed aan gifstoffen zorgt voor een grauwe en doffe teint.
3

Ongeschikte huidverzorging

De huid van ons gezicht is ongetwijfeld het deel van ons lichaam dat het meest aan de omgeving wordt blootgesteld. De hele dag hopen zich daar organische afvalstoffen op, zoals zweet en talg, huidvet. Make-up en stof bedekken het vrijwel continue. Kortom, dit zijn allemaal elementen die de poriën verstoppen en verantwoordelijk zijn voor een doffe teint. Wanneer de opperhuid niet regelmatig wordt gereinigd, hopen de dode cellen zich op, die er ook toe bijdragen dat de teint een grauwe kleur krijgt.
Hoe een stralende huid krijgen?

Boek een van onze behandelingen

Boek nu!