fbpx Skip to main content

Rimpelbehandeling

Wat is een rimpel?

Een rimpel is een vouw in het huidoppervlak. Het gebeurt allemaal op het niveau van de lederhuid. Op deze diepte, bevat uw huid:

  • Collageenvezels die een ondersteunende structuur vormen en de dichtheid van de huid bevorderen. Zij vormen een netwerk van vezels tussen de verschillende huidcellen en worden dunner wanneer uw gezicht onderhevig is aan uw gelaatsuitdrukkingen, bijvoorbeeld wanneer u lacht of door omgevingsfactoren zoals koude, warmte en verwondingen.
  • Elastinevezels die zorgen voor de soepelheid en elasticiteit van de huid. De synthese neemt af met de leeftijd en elastine wordt vervangen door onrekbaar collageen. Dit veroorzaakt huidverslapping.

Met de leeftijd is de lederhuid minder gevuld met deze stoffen. Dit resulteert in een slappe huid en de verminderde elasticiteit maakt rimpels en fijne lijntjes zichtbaar. Bovendien maakt uw lichaam vanaf uw dertigste gemiddeld minder onderhuids bindweefsel aan.

Er is een verschil tussen zogenaamde dynamische rimpels en statische rimpels:

1

Dynamische rimpels (of expressierimpels)

Dynamische (of expressierimpels) zijn zichtbaar wanneer we lachen of fronsen, waardoor voorhoofdsrimpels en kraaienpootjes zichtbaar worden. Deze rimpels kunnen al op jonge leeftijd ontstaan en blijven door de herhaalde samentrekkingen van de huidspieren en het verstrijken van de tijd zichtbaar.
2

Statische rimpels

Statische rimpels zijn rimpels die altijd zichtbaar zijn, zelfs als het gezicht ontspannen is.

Boek uw gratis consultatie in een van onze centra

Kies voor een gratis consult voor een persoonlijke begeleiding

Een afspraak maken!

De belangrijkste oorzaken :

Naast biologische factoren (huidtype en genetica) zijn er een aantal externe factoren die het ontstaan van rimpels kunnen veroorzaken:

1

De zon

Het is aangenaam, maar uv-stralen kunnen uw huid beschadigen en zelfs verbranden. Naast pigmentvlekken kan langdurige blootstelling aan schadelijke uv-stralen ook leiden tot vroegtijdige veroudering van de huid, met de vorming van rimpels tot gevolg.
2

Stress

Stress heeft een grote invloed op het hele lichaam. Het stresshormoon cortisol tast het collageen van de huid aan en vermindert haar vermogen tot regeneratie.
3

Gewichtsveranderingen

Als u overgewicht hebt, stijgt uw bloedsuikerspiegel dat, net als suiker, het collageen aantast. Als u veel afvalt en daarna weer aankomt, wordt uw huid slap. Zorg ervoor dat u een gezond en stabiel gewicht behoudt om dit te voorkomen.
4

De menopauze

Tijdens de menopauze daalt de productie van oestrogeen in uw lichaam, wat een invloed heeft op de productie van collageen en olie.
5

Tabak

Roken tast het collageen in de huid aan en nicotine in sigaretten vernauwt de bloedvaten. Bovendien kan het trekken aan een sigaret bijdragen aan vroegtijdige huidveroudering.

Boek een van onze behandelingen

Boek nu!