Behandeling tegen huidverslapping

Wat is huidverslapping?

Bij jonge vrouwen heeft het gezicht meestal de vorm van een omgekeerde driehoek. De kin is het punt en de bovenkant van de jukbeenderen de andere toppen. Maar mettertijd worden de contouren van het gezicht minder duidelijk en wordt de driehoek omgekeerd, het is de verslapping van de gezichtshuid.

De huid is opgebouwd uit een groot aantal cellen die baden in een matrix van collageen- en elastinevezels. Collageen wordt geproduceerd door fibroblasten. Het geeft de huid haar dichtheid. Elastine wordt ook geproduceerd door fibroblasten en geeft de huid haar elasticiteit en tonus.

Aanvankelijk worden deze verschillende cellen voortdurend vernieuwd. Ze zijn van zeer goede kwaliteit, zodat ze hun rol ten volle kunnen vervullen. Na verloop van tijd worden ze echter kwetsbaarder, waardoor de vernieuwing ervan wordt vertraagd, de huid minder stevig wordt en de verslapping van de gezichtshuid toeneemt.

Boek uw gratis consultatie in een van onze centra

Kies voor een gratis consult voor een persoonlijke begeleiding

Een afspraak maken!

De belangrijkste oorzaken:

1

Genetica

Genetica is de belangrijkste oorzaak van verslapping van de gezichtshuid. Bij sommige mensen veroudert de huid inderdaad sneller. Ook hormonale schommelingen, vooral bij vrouwen in de menopauze, kunnen huidverslapping in de hand werken.
2

De zon

Blootstelling aan de zon verergert ook de verslapping van de gezichtshuid. Langdurige blootstelling aan ultraviolette stralen leidt dus tot een voortijdige vermindering van de productie van collageen en elastine. De zonnestralen werken ook het uitdrogen en dehydrateren van de huid in de hand, wat leidt tot veroudering en verslapping van de gezichtshuid.
3

Tabak

Tabak, en in het bijzonder de stoffen in sigaretten, zijn verantwoordelijk voor de vernietiging van de elastische vezels van de huid. Roken verergert dus ook de verslapping van de gezichtshuid.
Hoe huidverslapping behandelen?

Boek een van onze behandelingen

Boek nu!