fbpx Skip to main content

Grove poriën

Wat zijn grove poriën?

De poriën laten de huid “ademen” door uitwisselingen tot stand te brengen tussen het oppervlak en de diepte van de huid. Ze vullen zich met talg en kunnen verstopt raken, waardoor mee-eters en puistjes ontstaan. Overtollige olie, make-up, transpiratie en natuurlijk opgehoopte afvalstoffen zijn veel voorkomende oorzaken van grove poriën. Ze kunnen ook toenemen door hitte, stress en door het feit dat sommigen onder ons genetisch grotere poriën hebben.

Ze bevinden zich vaak op de T-zone (neusvleugels, kin en voorhoofd). Ze komen het vaakst voor bij mensen met een vette huid, hoewel een gemengde en een droge huid ze ook kunnen zien verschijnen. Terwijl puistjes in de loop der jaren vaak vervagen, doen de grove poriën dat helaas niet.

Boek uw gratis consultatie in een van onze centra

Kies voor een gratis consult voor een persoonlijke begeleiding

Een afspraak maken!

De belangrijkste oorzaken :

Poriën zijn essentieel voor een gezonde huid en zorgen voor de natuurlijke doorstroming van talg en zweet. Een vette huid kan echter uitzetten door de ophoping van dode cellen en talg, wat tot andere imperfecties leidt.

Door verschillende oorzaken kunnen poriën groter en grover worden:

1

De zon

UVA- en UVB-stralen zorgen dat de poriën groter worden en beschadigen het collageen en de elastinevezels in de lederhuid. De zon maakt de opperhuid dikker en stimuleert de talgklieren die een teveel aan talg produceren.
2

Tabak en vervuiling

Neem een gezonde levensstijl aan door het roken te beperken. De nicotine in sigaretten en de vervuiling vernietigen namelijk de keratine-eiwitten in de huid en verstoren de goede hydratatie ervan.
3

Voeding

Voedingsmiddelen die te rijk zijn aan vetten en koolhydraten hebben een directe invloed op de schoonheid van de huid. Om het teveel aan talg te beperken, wordt een evenwichtige voeding aanbevolen, rijk aan fruit en groenten.
Hoe grove poriën behandelen?

Boek een van onze behandelingen

Boek nu!