fbpx Skip to main content

Microneedling

Hoe werkt het?

Microneedling

Vanaf de leeftijd van 30 jaar produceert de huid minder collageen, elastine en hyaluronzuur, een vitale stof van de lederhuid. Dit komt neer op een afname van de bestaande voorraad met ongeveer 1 tot 1,5% per jaar. Dit leidt tot een verarming van de lederhuid, met als gevolg rimpels, fijne lijntjes, verslapping van de huid en een minder stralende teint.

Lange tijd was de enige manier om deze essentiële elementen in de lederhuid te brengen het injecteren van hyaluronzuur en cocktails van antioxiderende vitamines door een cosmetisch arts (mesolift, skinbooster...). Vandaag de dag is het met microneedling mogelijk de weefsels te stimuleren en het uiterlijk en de textuur ervan te verbeteren zonder injectie.

De microneedling techniek maakt een dubbele stimulatie van de huid mogelijk: fysisch en chemisch.

1

Fysieke (of mechanische) stimulatie

Fysieke (of mechanische) stimulatie bestaat uit het maken van meerdere microperforaties in de huid, waardoor microkleine putjes ontstaan die zich uitstrekken tot in de lederhuid. Door deze gecontroleerde beschadiging wordt de synthese van collageen en elastine, die op natuurlijke wijze door onze fibroblasten wordt aangemaakt, weer op gang gebracht. Dit resulteert in een versnelde natuurlijke celvernieuwing.
2

Chemische stimulatie

De vorming van deze microkanalen verbetert met meer dan 80% de opname van actieve ingrediënten (Vitamine C, DMAE, Hyaluronzuur, anti-aging cocktails) door de huid.

Afhankelijk van de diepte van de microperforaties zal de stimulatie verschillend zijn.

1

aan het oppervlak (tussen 0.25mm en 0.5mm)

we gaan werken op een gezonde teint, hydratatie, grove poriën en de anti-aging licht stimuleren. Uw huid zal zich na de verzorging snel herstellen.
2

in de diepte (tussen 0.75mm en 1.5mm voor het gezicht of 2mm voor het lichaam)

we gaan direct werken op het niveau van de lederhuid. De regenererende en verstevigende werking zal krachtiger zijn, de irritatie zal groter zijn en daardoor zal het herstel na de behandeling iets trager verlopen.
Voor wie en waarvoor?

Microneedling is heel interessant om verschillende problemen te behandelen:

1

Doffe/vage teint

2

Gerimpelde huid

3

Recente striae (paars/roze) of oude (parelwit)

4

Huidverslapping van het gezicht of van het lichaam

5

Fijne rimpels of diffuse fijne lijntjes

6

Grove poriën

7

Acnelittekens

Microneedling is geschikt voor alle huidtypes en fototypes.

Boek uw gratis consultatie in een van onze centra

Geniet van een persoonlijke begeleiding

Een afspraak maken!
Hoe verloopt een sessie?

Na een grondige reiniging en ontsmetting van de behandelde zone, wordt een oplossing op basis van geconcentreerde actieve ingrediënten (Vitamine C, DMAE, proteoglycaan) aangebracht op de zone.  Vervolgens kiest uw deskundige de diepte van de microperforaties (tussen 0,25mm en 2mm) en gaat over tot verschillende multidirectionele passages van het apparaat op het huidoppervlak.

Na de behandeling voelt de huid warm aan en ziet ze roze. Als u kiest voor de diepe behandeling, kunnen kleine bloedingen ontstaan. Deze verzorging kan gevoelig zijn, afhankelijk van de behandelde zones, maar niet pijnlijk.

Een sessie microneedling duurt ongeveer 30 minuten en wij bevelen een kuur van 5 à 10 sessies aan, met tussenpozen van 15 dagen. U kunt na de sessie actieve ingrediënten op de huid aanbrengen (serum van beta-glucaan, crème met ceramiden van Dr. Babor…) om het herstel na de behandeling te versnellen.

Gespreid betalen tot 24 maandelijkse termijnen zonder kosten mogelijk!

Microneedling

1 sessie

125 €

Microneedling

5 sessies

550 €

Microneedling

10 sessies

990 €

Contra-indicaties?
1

Zwangerschap of borstvoeding

2

Ernstige Rosacea

3

Actieve acne

4

Gebruik van anticoagulantia

5

Herpes

Wat gebeurt er na de sessie?

Gedurende 24 à 48 uur na de sessie kan roodheid en lichte zwelling optreden. Er is geen sociale belemmering. Het is sterk aanbevolen om in de week na de behandeling een serum of een gespecialiseerde crème aan te brengen, die onze keratotherapeut u zal aanbevelen, zoals: het sterk verzachtend serum Beta Glucane of de nabehandelingsverzorgingscrème met ceramiden van Dr. Babor.

Wij adviseren u om de behandelde zone de komende 4 uur na de behandeling niet aan te raken.

Wij raden u aan om de zon (of zonnebanken) evenals alle ontharingsmethoden (harsen, laser, enz…) en scrubs op de behandelde zone gedurende ten minste 10 dagen na de sessie te vermijden.

Wat make-up, zwemmen, sauna en hamam betreft, is een pauze van 48 uur ruim voldoende.

Veelgestelde vragen

Hoeveel sessies zijn er nodig?

Voor een optimaal resultaat is het belangrijk deze behandeling uit te voeren in een kuur van 5 à 10 sessies met tussenpozen van 10 tot 14 dagen, afhankelijk van het vooropgestelde doel van de persoon.

Doet het pijn?

Afhankelijk van de diepte van de gecreëerde microperforaties en het behandelde gebied kan deze behandeling meer of minder gevoelig zijn, afhankelijk van de persoon. Bij gevoelige personen kan 40 minuten voor de behandeling een verdovende huidcrème (type Emla) worden aangebracht.

Welke producten worden gebruikt?

Wij werken met de producten van Mesoestetic, een Spaans laboratorium dat bekend staat om de kwaliteit en doeltreffendheid van zijn producten.

Boek een van onze behandelingen

Boek nu!