fbpx Skip to main content

Mesotherapie voor het lichaam

Wat is het?

Mesotherapie voor het lichaam

Mesotherapie voor het lichaam is een gemakkelijke en veilig toe te passen behandeling.

Dit zijn micro-injecties van een mix van geselecteerde producten op de plaatsen waar u cellulitis, striae, littekens of slapheid wenst te behandelen. Deze stoffen werken op intradermaal niveau en mobiliseren het opgehoopte vet. Door de veneuze en lymfatische microcirculatie te activeren zullen ze het metabolisme versnellen en de afvoer van vloeistoffen en toxines via de urine bevorderen. Bovendien versterken zij de collageen- en elastinestructuren in de huid.

Mesotherapie is een van de beste manieren om de weefsels te verstevigen, te stimuleren en het uitzicht en de textuur ervan te verbeteren zonder injecties.

Hoe werkt het?

De techniek van mesotherapie maakt een dubbele stimulatie van de huid mogelijk: fysisch en chemisch.

1

Fysieke (of mechanische) stimulatie

Fysieke (of mechanische) stimulatie bestaat uit het maken van meerdere microperforaties in de huid, waardoor microkleine putjes ontstaan die zich uitstrekken tot in de lederhuid. Door deze gecontroleerde beschadiging wordt de synthese van collageen en elastine, die op natuurlijke wijze door onze fibroblasten wordt aangemaakt, weer op gang gebracht. Dit resulteert in een versnelde natuurlijke celvernieuwing.
2

De vorming van deze microkanalen

De vorming van deze microkanalen verbetert met meer dan 80% de opname van actieve ingrediënten (drainerende, lipolytische, anti-cellulite, regenererende) door de huid.

Afhankelijk van de diepte van de microperforaties zal de stimulatie verschillend zijn.

1

aan het oppervlak (tussen 0.25mm en 0.5mm)

we gaan werken op een gezonde teint, hydratatie, grove poriën en de elasticiteit van de huid stimuleren. Uw huid zal zich na de verzorging snel herstellen.
2

in de diepte (tussen 0.75mm en 1.5mm voor het gezicht of 2mm voor het lichaam)

we gaan direct werken op het niveau van de lederhuid. De regenererende en verstevigende werking zal krachtiger zijn, de irritatie zal groter zijn en daardoor zal het herstel na de behandeling iets trager verlopen.
Voor wie en waarvoor?

Mesotherapie is erg interessant voor de behandeling van:

1

Cellulite

2

Gerimpelde huid

3

Huidverslapping

4

Fladdiciteit

5

Recente striae

6

Recente littekens

7

Waterretentie

Mesotherapie voor het lichaam is geschikt voor alle huidtypes en fototypes.

Boek uw gratis consultatie in een van onze centra

Geniet van een persoonlijke begeleiding

Een afspraak maken!
Hoe verloopt een sessie?

Na een grondige reiniging en ontsmetting van de behandelde zone, wordt een oplossing op basis van geconcentreerde actieve ingrediënten aangebracht op de zone naargelang van uw probleem. Vervolgens kiest onze deskundige de diepte van de microperforaties (tussen 0,25mm en 2mm) en gaat over tot verschillende multidirectionele passages van het apparaat op het huidoppervlak.

Na de behandeling voelt de huid warm aan en ziet ze roze. Als u voor de diepe behandeling kiest, kunnen kleine bloedingen ontstaan. Deze verzorging kan gevoelig zijn, afhankelijk van de behandelde zones, maar niet pijnlijk.

Een sessie mesotherapie voor het lichaam duurt ongeveer 20-30 minuten en wij bevelen een kuur van 5-10 sessies aan, met tussenpozen van 7-14 dagen.

Gespreid betalen tot 24 maandelijkse termijnen zonder kosten mogelijk!

Mesotherapie voor het lichaam

1 sessie

125 €

Mesotherapie voor het lichaam

Pack van 5 sessies

550 €

Mesotherapie voor het lichaam

Pack van 10 sessies

1000 €

Contra-indicaties?
1

Zwangerschap of borstvoeding

2

Eczeem

3

Wond of infectie op de te behandelen plaats

4

Ongevormd litteken

5

Gebruik van anticoagulantia

Wat gebeurt er na de sessie?

Gedurende 24 à 48 uur na de sessie kan roodheid en lichte zwelling optreden. Er is geen sociale belemmering. Het is sterk aanbevolen om in de week na de behandeling een serum of een gespecialiseerde crème aan te brengen, die onze keratotherapeut u zal aanbevelen: de post-operatieve herstellende crème van Dr. Babor.

Wij adviseren u om de behandelde zone de komende 4 uur na de behandeling niet aan te raken.

Wij raden u aan om de zon (of zonnebanken) evenals alle ontharingsmethoden (harsen, laser, enz…) en scrubs op de behandelde zone gedurende ten minste 10 dagen na de sessie te vermijden.

48 uur na de behandeling mag u een bad nemen, in een zwembad, sauna of hamam gaan.

Veelgestelde vragen

Hoeveel sessies zijn er nodig?

Voor een optimaal resultaat is het belangrijk deze behandeling uit te voeren in een kuur van 5 à 10 sessies met tussenpozen van 7 tot 14 dagen, afhankelijk van het vooropgestelde doel van de persoon.

Welke producten worden gebruikt?

Wij werken met de producten van Mesoestetic, een Spaans laboratorium dat bekend staat om de kwaliteit en doeltreffendheid van zijn producten.

Doet het pijn?

Afhankelijk van de diepte van de gecreëerde microperforaties en het behandelde gebied kan deze behandeling meer of minder gevoelig zijn, afhankelijk van de persoon. Bij gevoelige personen kan 40 minuten voor de behandeling een verdovende huidcrème (type Emla) worden aangebracht.

Boek een van onze behandelingen

Boek nu!