fbpx Skip to main content

Definitieve laserontharing met de Diode Laser

Hoe werkt het?

De Laser

Laserontharing is een veilige methode die erop gericht is de haargroei geleidelijk en permanent te stoppen.

De laserstraal van onze machine gaat door de verschillende lagen van de huid om de wortel van het haar te bereiken. Het vernietigt het melanine (chromofoor), het pigment dat in het haar aanwezig is. Wanneer de laser het haar raakt, verandert het in warmte en verbrandt de melanine die in de haarbulbus aanwezig is. De haarmatrix wordt dus vernietigd.

De energie van onze laser interfereert weinig met het omliggende weefsel. De temperatuur van de kop van het apparaat bedraagt -9°C wanneer deze in contact komt met de huid. Bovendien verdeelt onze Milesman-laser de energie gelijkmatig over de spot, waardoor de "hot spots" of "pinch effects" van oudere technologieën worden geëlimineerd. Dit maakt een veel minder gevoelige en meer uniforme behandeling tijdens de sessie mogelijk.

Voor wie en waarvoor?

Deze behandeling is geschikt voor alle personen die definitief verlost willen zijn van beharing

Het is in het bijzonder aangewezen voor mensen met een fototype tussen I en VI en donker haar. Bij een donkere huid is het beter om vóór de behandeling een huidtest te doen.

Boek uw gratis consultatie in een van onze centra

Geniet van een persoonlijke begeleiding

Een afspraak maken!
De haarcyclus:

De haarcyclus is bepalend voor de doeltreffendheid van de behandeling. Het is namelijk tijdens de periode van haargroei (anagene fase) dat de laser het meest doeltreffend is, omdat juist op dat moment de haarwortel een hoge concentratie melanine bevat. Deze melanine is het sleutelelement in de werking van de behandeling, aangezien zij de laser absorbeert, die onmiddellijk in warmte verandert en het haar doet afsterven.

Alle haren hebben dezelfde levenscyclus, maar ze zijn onafhankelijk van elkaar. Het is niet mogelijk van tevoren te bepalen in welke fase zij zich bevinden. Het is ook belangrijk op te merken dat sommige zones niet dezelfde levenscyclus hebben: het haar op de bovenlip heeft een levensduur van ongeveer 5 maanden, terwijl het haar op de benen een levensduur heeft van ongeveer 18 tot 24 maanden. De leeftijd en het geslacht van het individu zijn ook van invloed op de lengte van de haarcyclus. Het draait allemaal om hormonen.

1

De anagene fase:

Dit is de periode van de haargroei wanneer de melanineconcentratie het hoogst is, en tijdens welke ontharing doeltreffend is. De melanine is daar bijzonder geconcentreerd, omdat in deze periode de pigmentatie van het haar wordt bepaald. Dit is de periode van de haargroei waarin de melanineconcentratie het hoogst is, en waarin de ontharing doeltreffend is. Melanine is daar bijzonder geconcentreerd, omdat in deze periode de pigmentatie van het haar wordt bepaald.
2

De katagene fase:

Het is de periode van cellulaire rust van het haar dat elk groeiproces stopt. Deze relatief korte fase duurt ongeveer 3 weken. Op dat moment wordt het haar losgemaakt van zijn voedingsbron om zijn ontwikkeling te stoppen. Melanine is dus weinig aanwezig in de wortel, hetgeen de bijna ondoeltreffendheid van de laser in deze fase verklaart.
3

De telogene fase:

Dit is het einde van de levensduur van het haar, dat plaats maakt voor de groei van nieuw haar. De laser is helemaal niet effectief in deze periode die ongeveer 3 tot 4 maanden duurt omdat er geen melanine aanwezig is. Het nieuwe haar in de anagene fase duwt geleidelijk het haar in de telogene fase en zorgt er uiteindelijk voor dat het uitvalt.
Instructies voorafgaand aan de sessie:

Neem geen medicatie of stoffen (essentiële oliën) die niet zijn toegestaan door onze lasertherapeut in de week voorafgaand aan de sessie.

Stop ten minste 1 maand voor de sessie met ontharen met wax en/of een pincet en met verkleuringen evenals met elke bruiningsactivator (zelfbruiner of voedingssupplement).

De dag ervoor scheert u de te behandelen zone.

De nacht voor uw behandeling mag u geen cosmetische producten aanbrengen.

2 weken voor uw behandeling, mag u zich niet bloostelling aan de zon of kunstmatige uv-stralen.

Hoe verloopt een sessie?

Het dragen van een beschermende bril is verplicht tijdens de sessie. Er kan een licht pijnlijk gevoel optreden, dat varieert naar gelang van de behandelde zones en de gevoeligheid van elke persoon. De kop van de laser heeft een koelsysteem dat een temperatuur van -9°C bereikt, wat de sessie aangenamer maakt en de pijn vermindert.

Prijs

De prijzen voor definitieve laserontharing variëren naargelang de te behandelen zone.
Het aantal sessies dat nodig is om een perfect resultaat te bereiken, varieert van 6 tot 12 sessies, afhankelijk van de behandelde zone en de persoon. Daarom bieden we een tarief per sessie aan en een tarief voor een onbeperkt aantal sessies voor een jaar.

Ontdek de tarieven door hieronder te klikken

Ontdek de tarieven
Contra-indicaties?
1

Fotosensibiliserende geneesmiddelen of stoffen

2

Zwangerschap of borstvoeding

3

Actuele huidaandoening (dermatitis, eczeem, brandwonden...)

4

Lichtblond, wit of rood haar

5

Fototype VI tot VIII

Wat gebeurt er na de sessie?

De behandelde zones worden gekenmerkt door roodheid, een warmtegevoel en een onopvallende zwelling aan de basis van het haar, die 15 minuten tot 2 uur duurt.

Het aanbrengen van een verzachtende crème kan gedurende 24 tot 48 uur worden aanbevolen.

2 weken na uw behandeling, mag u zich niet bloostelling aan de zon of kunstmatige uv-stralen.

Haren in de anagene (groei-) fase kunnen binnen de volgende 15 dagen na de sessie worden verwijderd.

Veelgestelde vragen

Doet het pijn?

Laserontharing is pijnloos dankzij het koelsysteem dat rechtstreeks in de kop van de machine is geïntegreerd. Niettemin zal de gevoeligheid van een sessie variëren naar gelang van de behandelde zone en van elke persoon. De energie die tijdens de sessie wordt geleverd, kan worden gemoduleerd en dus op het moment zelf worden aangepast voor meer comfort.

Zijn de resultaten blijvend?

Ja, de resultaten zijn blijvend als u het hele proces doorloopt.

Hoe lang duurt het voordat de eerste resultaten verschijnen?

In het algemeen kunt u vaststellen dat uw beharing vanaf de 3de of 4de sessie afneemt.

Boek uw sessie!

Boek nu!