fbpx Skip to main content

Vet verwijderen dankzij coolsculpting

Hoe werkt het?

Coolsculpting is een niet-invasieve afslankingsmethode door koeling. Het wordt gebruikt voor de behandeling van plaatselijke vetophopingen die ondanks regelmatige lichaamsbeweging en een gezond dieet niet verdwijnen.
De adipocyten (vetcellen die tot 32 maal hun eigen volume kunnen verdubbelen) worden gedurende 1 uur blootgesteld aan een temperatuur tussen 0 en -12°C. Dit zal apoptose (= natuurlijke celdood) veroorzaken van ongeveer 20 tot 30% van de cellen die op de behandelde plaats aanwezig zijn. Deze cellen worden vervolgens geëvacueerd door macrofagen, die verantwoordelijk zijn voor het verwijderen van alle andere dode cellen uit het lichaam.
Het duurt ongeveer 2 tot 3 maanden voordat u de maximale resultaten van uw eerste sessie kunt zien. U kunt de zone echter 1 maand na uw eerste sessie opnieuw laten behandelen. Voor het beste resultaat, zijn 3 Coolsculpting sessies nodig op dezelfde behandelde zone met een frequentie van één sessie per maand tussen elke zitting.

Voor wie en waarvoor?

Deze behandeling is geschikt voor iedereen die in goede gezondheid verkeerd en die vetrolletjes wil kwijtspelen.

Niettemin, alvorens dit type van behandeling te overwegen, is het noodzakelijk om een volledig overleg met onze specialisten te hebben om te bepalen of u geschikt bent voor een Coolsculpting behandeling.

Coolsculpting is namelijk afhankelijk van de grootte van de cryoden, de vetplooi moet tussen de 2 en 6 cm zijn om te kunnen worden uitgevoerd. Het is van essentieel belang dat uw BMI (Body Mass Index) tussen 18,5 en 30 ligt.

Met deze methode is het mogelijk de buik, love handles, rug, rijbroek, dijen, dubbele kin en armen te behandelen.

Boek uw gratis consultatie in een van onze centra

Kies voor een gratis consult voor een persoonlijke begeleiding

Een afspraak maken!
Hoe verloopt een sessie?

De eerste stap van deze behandeling is het nemen van foto’s van de te behandelen zone om de evolutie in de komende maanden beter te kunnen volgen.

Vervolgens legt de keratotherapeut u zo comfortabel mogelijk in functie van de zone die u wenst te behandelen.

Er worden gelpads geplaatst op de behandelde zone om deze te beschermen tegen de kou van de cryoden. Daarna worden de cryoden (verkoelende behandelkoppen) geplaatst.

Vervolgens zuigen de behandelkoppen vacuüm. Dit voelt alsof er even in de huid wordt geknepen maar dit gevoel verdwijnt na enkele minuten zodra het koelen begint.

De cryode zal een thermische schok teweegbrengen door de temperatuur te verhogen en deze vervolgens snel te laten dalen tussen -5°C en -12°C, om de effecten van de sessie te optimaliseren.

Na de sessie verwijderen we de cryoden en pads en masseert onze experte de zone om het zachtjes op te warmen. De massage kan wat gevoelig zijn.

Uw huid kan rood zien op de plaats waar de cryoden werden geplaatst. Deze roodheid verdwijnt binnen enkele uren na de behandeling. Bij mensen met een gevoelige huid is het mogelijk dat de zuigknop gedurende enkele dagen blauwe plekken en plaatselijke gevoeligheid veroorzaakt.

Wij verlagen het tarief in functie van het aantal sessies.

Pack van 1 sessie

350 €

Pack van 2 sessies

600 €

Pack van 3 sessies

750 €

Contra-indicaties?

Cryoglobulinemie

Koude urticaria

Syndroom van Raynaud

Hernia op de behandelde zone

Zwangerschap of borstvoeding

Het dragen van een elektronisch apparaat

Eczeem, letsel of ontsteking op de behandelde zone

Wat gebeurt er na de sessie?

Na de behandeling zijn regelmatige lichaamsbeweging, een gezonde voeding en een goede waterinname van essentieel belang. U kunt uw resultaten vergroten door middel van een voedingssupplementenkuur (Reducer Pills van Mesoesthetic) die u zal helpen de sensoren van vetopslag af te remmen en het resultaat te behouden.

U mag 2 uur na de behandeling opnieuw sporten.

Veelgestelde vragen

Is het pijnlijk?

Wanneer de vetplooi wordt gezogen, voelt u een steek. Dit gevoel verdwijnt binnen 5 tot 10 minuten na het begin van de sessie dankzij het verdovende effect van de koude.
Wanneer uw specialist de cryode komt verwijderen en de behandelde zone masseert, kan de massage ook lichtjes gevoelig zijn. Dit is dus geen pijnlijke behandeling.

Werkt het bij zwaarlijvige mensen?

Nee, het werkt niet bij zwaarlijvige mensen, simpelweg omdat de grootte van de cryoden niet aangepast is. Als de plooi groter is dan 6 cm, ontstaat er een lelijke uitholling in het silhouet. Deze behandeling is aangewezen voor mensen die plaatselijke vetrollen willen wegwerken.

Zijn de resultaten blijvend?

De resultaten zullen blijvend zijn als u uw sport- en eetgewoonten op een duurzame manier verandert. Adipocyten zullen altijd op de behandelde zone blijven, als u ze een overschot aan lipiden geeft om op te slaan, zullen ze zich opnieuw ontwikkelen.

Hoe lang duurt het voordat de eerste resultaten verschijnen?

De eerste resultaten verschijnen na zes weken, het resultaat van het fysiologische proces van apoptose.

Boek een van onze behandelingen

Boek nu!